Terug naar KYBOLA

ZABOLA

ZabolaTango x Ferro x Darwin

Predikaten: Elite (80), IBOP dressuur (81,5)

Bij de CK Ermelo 2008 behaalde zij de tweede plaats in de kopgroep 4-7 jarige merries

Fokwaarde dressuur: 194

Nakomelingen Zabola

2009 – merrie Enola (De Niro x Tango)

2011 – hengst Ginkho (Flemmingh x Tango)

2013 – merrie Izabola (Hofrat x Tango)

2015 – merrie Kybola (Fürstenball x Tango), 1e Premie

Zabola tijdens CK

Zabola tijdens CK

Vaderlijnen

Vader Tango (Jazz x Contango) werd in 2011, onder het zadel van Hans-Peter Minderhoud, Nederlands kampioen in de Grand Prix dressuur. Zabola voert via haar moeder Pabola het bloed van Ferro en Darwin, twee dressuurhengsten die eveneens hun sporen verdiend hebben in de sport en fokkerij.

Moederlijn

Zabola komt voort uit de Worona I stam van T. van der Koppel (merrielijn 89, fokfamilie 44). Deze moederlijn bestaat uit acht generaties merries met preferent, keur en kroon predikaten. Ongeveer 30 afstammelingen lopen op Z1-niveau of hoger in de sport. Vele van hen zijn keuringstoppers en veilingpaarden. Ook zijn tien afstammelingen goedgekeurd als dekhengst, zoals Apache, Wanroy en Ferrero.

Moedersmoeder is de keur preferente Pabola met een fokwaarde van 194 (gedeeld tweede plaats fokwaardenlijst 2010). Zij was NMK kampioen driejarige merries in 2000. Pabola’s dochter Bulinda was kampioen van CK Zuid Holland in 2009 en behaalde een derde plaats kopgroep NMK 2009. Een andere dochter van Pabola – Cabola – was reservekampioen CK Zuid-Holland 2010 en reservekampioen NMK 2010. De moederlijn gaat via Amagun en Jagermeester terug naar de merrie Hilde (Ulex), merrielijn 89. Hilde staat aan de basis van KWPN hengsten Wanroy en Actueel en de Nationaal Dressuur-hengsten Playboy (Kennedy) en Olympic (Jazz).

Zabola stamboom

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.vandenberghof.nl/kybola/zabola/